دیوار مهربانی؛ دیواری در سراسر ایران / تصویر

منتشرشده در

نامش را “دیوار مهربانی” گذاشته‌اند، دیواری برای آویختن لباس‌هایی که نو هستند اما دیگر به کار صاحبش نمی‌آیند. در عوض کسانی که نیازمند هستند آنها را برمی‌دارند. از کجا شروع شد این “دیوار مهربانی” و به کجا قرار است برسد.

653

به گزارش از دویچه وله، کسی به درستی نمی‌داند از کجا و دقیقا از کی شروع شد. مردی در مشهد در محله ثروتمندنشین ملک‌آباد، بلوار سجاد، کوچه گویا، ظاهرا اولین کسی بوده که دیوار خانه‌اش را اختصاص داده به پخش مهربانی.

مشهد شاید اولین شهری بود که “دیوار مهربانی” را برپا کرد اما پس از آن شیراز، اصفهان و کرمان نیز به این طرح پیوستند.

خبر به رسانه‌های بین‌المللی رسید. بی‌بی‌سی انگلیسی و هفته‌نامه “اشپیگل” آلمان گزارش‌هایی از این “دیوار مهربانی” با آب و تاب منتشر کردند.

مجید بی‌خیله درباره این طرح می‌گوید: “این که افرادی از طبقات مختلف جامعه با این کنش اجتماعی در شرایط فعلی یک عرصه فعال ایجاد می​کنند، به نظر من کار کمی نیست.”

با رفتارها و برنامه‌های این چنینی مسئله فقر و بیکاری به​طور بنیادی حل نمی​شود ولی جامعه به این برنامه‌ها نیاز دارد.

این طرح‌ها آن دسته از افراد جامعه را که نمی​توانند نسبت به کسانی که در شرایط سختی زندگی می​کنند، بی‌تفاوت باشند به​نوعی خبره و توانمند می​کند برای اینکه به جامعه کمک​های بیشتری بکنند.

جامعه ایران در حال تمرین است؛ تمرین و یادگیری برای اینکه حل مشکلاتی نظیر فقر و بیکاری را تنها وظیفه دولت‌ها نداند و لااقل در عرصه خُرد هرکس خودش قدمی بردارد.

مرد مشهدی مبتکر این طرح می‌گوید: “روزهای اول نگران بودم کسانی بیایند و همه لباس‌ها را بردارند و بروند ولی این اتفاق نیفتاد”.

این حرکت حرکتی​ست که به نوعی خودجوش و خلاقانه است یعنی توسط مردم دارد اجرا می​شود و به همین دلیل می‌تواند تاثیرگذاری بیشتری بر اقشار مختلف جامعه داشته باشد.

وقتی مردم داوطلبانه این برنامه را طرح​ریزی و اجرا می​کنند، کمی فرق می​کند. آدمها فکر می​کنند که نقش من چه می​تواند باشد برای حل مسئله به این بزرگی.

در سردی زمستان آیا این دیوار می‌تواند پناهگاهی هرچند کوچک و موقت برای بی‌پناهان باشد؟

 

این نمایش پرده‌ای نیاز به جاوااسکریپت دارد.

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s